Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljan Stainless rider framgångsvågen och expanderar

Annons

Utvecklingen de senaste tio åren har varit snabb och expansiv. Siljan Stainless vd och ägare är Sven Bernhardsson som sedan 1991 investerat 15 miljoner i företaget, förvärvat flera nya kontors- och industrilokaler i Rättvik. Totalt har Siljan Stainless över 10 000 kvadratmeter verkstads- kontors-och lagerytor.

Företaget tillverkar bland annat värmeväxlare, tryckkärl och olika specialstålprodukter.

- Vi har egna produkter med stor marknadspotensial och har börjat marknadsföras. Vi har fått patent i ett flertal länder och företaget är i dag ett av Sveriges främsta inom sitt område, anser Sven Bernhardsson.

Siljan Stainless har 40 anställda. Under våren anställdes tio personer från nedlagda företaget Allards i Falun. Siljan Stainless övertog tillverkning av värmeväxlare från Allards och det bidrog till en kraftig ökning av produktionen i Rättvik.

Sedan ett år tillbaka arbetar företaget med en jätteorder till Saudiarabien. Den omfattar vattenreningsutrustning för ett mycket stort reningsverk. Slutleverans beräknas till december i år. Det är en av Siljan Stainless största order någonsin och Sven Bernhardsson tror möjligheterna för fler stororder av liknande slag är möjliga.

Ytterligare två stora order på vattenreningsutrustning till Kina ligger inne hos företaget. Inom Sverige är behovet av värmeväxlare omfattande och stora order för sådan utrustning finns också, men vd, Sven Bernhardsson berättar inte hur mycket de är värda eller vilken omsättning företaget har.

Förutom utrustning och vattenrening arbetar företaget med specialutrustning för läkemedelsindustrin. Även inom raffenaderi-och petrokemiindustrin i Sverige levererar Siljan Stainless sina produkter. Huvuddelen av produktionen går på export och det är också där den stora marknaden finns.

- Därför kommer vi att utveckla nätverket av återförsäljare i olika länder. Vi är även i framtiden i behov av mer personal, säger Sven Bernhardsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons