Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar mot New York

Annons

- Den ena kontakten har givit den andra, utställningar i London, på Spy Bar, MTV worlds artistgala med efterföljande vip-lunch på Grand hotel där jag visade mina bilder. Kändisar, vimmel, artister, konstnärer och mediamänniskor snurrade omvartannat. Kort tid efteråt blev jag uppringd av kände modefotografen Francesco Wallentino i New York. Tre veckor senare, rättare sagt i början av juli, satt jag på planet till New York, för att presenteras och visa mina bilder.

- "Smack"! Tre olika vernissage i december med specialinbjudna gäster, folk från gamla Studio 54, artister, konstnärer och P. Grøn från Grycksbo, det smakar gott.

- Och nyss hemkommen ringer konstintressenter från Moskva.

P. Grøn är kreativ, han jobbar fritt, kastar sig mellan känslor, visioner, världsfrågor och sin konst.

- Ibland känner jag mig som en tv-apparat med 580 kanaler. Men det känns skönt, jag har hittat min stil även om den mixas med allt ifrån erotiska collage, foton till skulpturer, gouasher och oljor. Det har rullat på sedan starten 1986, när jag registrerade mitt företag, köpte ett 570 kvadratmeter stort hus, gamla skolan, nu ateljé i Grycksbo och till stor lycka kunnat leva på min konst.

- Visst känns det lite märkvärdigt när ens konst och namn snurrar runt i världen. En av mina målningar värderades för några år sedan av Handelskammaren till 40 000 kronor. Tate Gallery ringde efter min utställning på North Hampton i London, Guggenheims i Venedig höll en föreläsning där "lilla jag" fanns med...

Klockor med tid för jordens alla hörn tickar i P. Grøns ateljé.

- Härligt! Min plats är här och nu, det går inte att sitta i skogen och tro att Koffi Annan ringer. Tiden är spännande, jag pendlar mellan Stockholm och Grycksbo, håller mig à jour med världen. Resultat, nya visioner, kontakter, möjligheter...

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons