Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sif vill ändra på lönerna

Annons

1966 tjänade Sif:s kvinnliga medlemmar 85,5 procent av sina manliga kollegors lön. Tio år senare tjänade de 95,5 procent.

- Det berodde på att vi då hade särskilda kvinnopotter i kollektivavtalen, berättar Eila Nieminen som var på Folkets hus i går för att utbilda förtroendevalda.

Sedan 1976 har kvinnornas löner gått ner igen och var i fjol nere på 92,3 procent. Men det tänker Sif ändra på genom en storsatsning på lönekartläggningar.

- Vår undersökning visar att två av tre företag inte gör lönekartläggningar trots att man måste det enligt jämställdhetslagen.

Vad händer om man inte gör en kartläggning?

- Då kan Jämställdhetsnämnden utdöma vite. Det finns två aktuella fall just nu där företag har fått lov att betala 200 000 respektive 500 000 kronor i vite, berättar Jan Jansson, ombudsman på Sif i Dalarna.

Genom att utbilda förtroendevalda och anställda samt besöka företag vill Sif få igång arbetet med lönekartläggning, något som fack och företag ska göra tillsammans.

- Det finns inga stora skurkar i det här utan det handlar om okunskap både hos arbetsgivarna och att vi som fack inte drivit frågorna direkt utan löneförhandlat på traditionellt sätt, säger Eila Nieminen.

Vid en lönekartläggning poängsätts varje tjänst, så att man kan jämföra både individer och grupper, även om de inte har exakt samma arbetsuppgifter.

- Det här är bra för bägge parter. Företagen får bättre grepp om lönestrukturen, säger Jan Jansson.

På företag i Västernorrland där Eila Nieminen varit med och gjort kartläggning visade den på osakliga löneskillnader, främst mellan män och kvinnor.

- Och det har företaget rättat till nu. Man har tre år på sig att åtgärda skillnaderna. Annars kan det bli fråga om viten från Jämställdhetsnämnden.

Fram till lönerörelsen 2007 ska Sif arbeta för att undanröja löneskillnader mellan kvinnor och män. Projektet kostar förbundet 15,8 miljoner.

Fakta | Kvinnolöner

Sif:s kvinnliga medlemmar tjänade i genomsnitt så här mycket (i procent) av sina manliga kollegors lön:

1966 85,5

1976 95,2

1986 94,2

1996 92,2

2000 92,5

2004 92,3

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons