Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sic volvitur aetas - så går tiden

Annons

Den här texten står på alla stjärnsundsur. Så går tiden! Och det gör den också i Stjärnsund, men där verkar mycket stå stilla - eller gå i fel riktning!

Mycket av våra gemensamma skattepengar har satsats i Stjärnsund. Så där en 15 miljoner kronor på att restaurera herrgården och ytterligare pengar på renoveringen av smedjan. Här har svenska staten och EU bidragit till att skapa utmärkta förutsättningar för arrangemang, som kan dra publik från när och fjärran.

Men vad händer? Ja, vem vet? Herrgården står tom - det är till och med svårt att få kaffe under sommarlördagar när Stjärnsund har bruksmarknad. En hemsida med inaktuella uppgifter och skyltar som visar "öppet" när det är stängt gör att engångsbesökarna blir fler och fler. Många undrar om Stjärnsund har stängt för gott - med undantag för Stjärnsundskiosken och Fridhem.

Och smedjan verkar vara till för i första hand privata arrangemang och i andra hand för publikdragande artistföreställningar. Från flera håll hörs frågan om smedjan numera är en privat klubblokal. Ingen ser några annonser längre.

Stjärnsund har en suverän bruksmiljö med en nyrenoverad herrgård och en fantastik smedja. Men varför driver man inte utvecklingen framåt och lockar besökande till Stjärnsund? Tiden står inte stilla, inte ens i Stjärnsund!

Tiden går och även Stjärnsund måste följa med och utvecklas. Eller är det så att Stjärnsunds maktelit vill ha Stjärnsund bara för sig själva?

ERICS SON

Mer läsning

Annons