Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show på hög nivå

Annons

Svenska skidspelen är mycket mer än bara skidor. I år bjuder skidspelen på en hisnande show, lite utöver det vanliga.

För första gången i skidspelens historia kommer det att bli flyguppvisning med Vingarna, (tidigare Armens vingar) från helikopterflottiljen i Linköping.

Vingarna som ingår i försvarsmaktens uppvisningsgrupper kommer på lördag middag att bjuda skidspelspubliken på en våghalsig och mycket avancerad uppvisning.

Till Falun kommer Vingarna med två helikoptrar, varav en kommer att genomföra själva flyguppvisningen. Den andra helikoptern kommer att stå på marken för att besökarna på nära håll ska kunna studera helikoptern.

Den uppvisning som Vingarna bjuder på är mycket avancerad, i ett prestandaprogram med branta svängar, höjdhopp, hjulningar och manövrar som man knappast tror kan vara möjlig med helikopter. Detta kombinerat med häftig musik gör att ingen går hem oberörd.

Fallskärmshoppare från Dala fallskärmsklubb kommer att landa mitt på skidspåren på Riksskidstadion.

Huvudhopparen kommer att landa lagom till starten och får äran att starta det första World Cup-loppet för damer.

Om det nu inte räckte med våghalsigheter med flyguppvisning så bjuder gruppen Snowcross, ett gäng våghalsiga skoteråkare på en hisnande uppvisning.

Micke Ljungberg heter en av våghalsarna som ska köra bakåtvolten, han var den första i Europa som klarade av den, och den fjärde i världen.

Att flyga med en skoter över 20 meter och göra olika trick, det får publiken också uppleva på Lugnet på lördag.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons