Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shambo har avlivats

Annons

Den heliga tjuren Shambo har nu lämnat jordelivet. På fredagen kom beskedet att det tbc-sjuka djuret avlivades genom en injektion i torsdags kväll.

Dragkampen har varit seg mellan hindumunkarna i Skanda Vale-templet, som betraktar Shambo som helig, och brittiska myndigheter. Det var sedan prover visat att Shambo troligen drabbats av bovin tuberkulos _ boskapsvarianten av tbc _ som myndigheterna beslöt att tjuren skulle slaktas. Hindumunkarna i templet nära Carmarthen i Wales protesterade. De isolerade djuret och förklarade att det räckte. En domstol i Cardiff gav dem rätt; myndigheterna hade inte kunnat belägga att slakt var enda sättet att stoppa sjukdomsutbrottet, sade den.

Men det utslaget revs upp av en appellationsdomstol i måndags.

När så Shambo skulle hämtas för sin sista resa i torsdags vägrade munkarna att släppa in Walesregeringens utsända. Polis lyckades dock ta sig in med hjälp av ett tillstånd för husrannsakan.

Många utöver munkarna har engagerat sig i Shambos öde. Över 23|000 personer har skrivit under en lista på Skanda Vales hemsida med krav på att Shambo skulle få leva.

TT

Mer läsning

Annons