Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sexterapeut" hotas av fängelse

Annons

De två kvinnliga patienterna har lämnat i stort sett samstämmiga berättelser om vad som skett. De har varit nere och deppiga och uppsökt terapeuten som erbjudit dem chakra-balansering eller energibalansering. Detta är en behandlingsform som "rör det andliga livets energicentrum".

Chakra-systemet är uppbyggt av sju olika centra i kroppen, så kallade chakras. Rotchakrat är en del av underlivet och terapeuten har, när det gäller de här två kvinnorna, tydligen koncentrerat behandlingen dit.

I behandlingen har terapeuten bland annat sagt till kvinnorna att de skulle lägga sig i solariet och onanera så att de fick orgasm.

Kvinnorna har också uppgivit att terapeuten masserat brösten och tryckt och smekt på deras underliv.

Båda kvinnorna uppgav att de till en början känt stort förtroende för terapeuten men att de efter hand blivit alltmer fundersamma.

Terapeuten har förnekat att det förekommit fysisk kontakt mellan honom och patienterna. Han hade enbart rört sina händer över patienternas kroppar, men detta kan patienten uppleva som att det trycker. Han medgav också att det har varit tal om orgasm vid besöken, men menar att detta inte skett på hans initiativ utan på patienternas. Han nekar också till att ha uppmanat patienterna att onanera.

Tingsrätten trodde mer på kvinnornas berättelser. Även ett par andra kvinnliga vittnen kunde berätta att terapeuten vid behandlingar rört deras underliv, uppmanat dem att onanera i solariet och talat mycket om det sexuella.

Tingsrätten bedömde att det sexuella ofredandet varit särskilt allvarligt då han svikit det förtroende som kvinnorna hyst för honom i hans yrkesroll. Men rätten stannade ändå vid ett bötesstraff på 15 000 kronor. Dessutom skulle han betala skadestånd till kvinnorna för kränkning, sveda och värk med drygt 30 000 kronor vardera.

Men åklagaren var inte nöjd. Målet har nu varit upp i hovrätten och där yrkade åklagaren på fängelsestraff. Dom meddelas i slutet av månaden.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons