Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexmål prövas i hovrätten först till hösten

Annons

I december greps en ambulanssjukvårdare anställd på en räddningsstation i länet, misstänkt för att ha utnyttjat en kvinnlig kollega sexuellt. Mannen häktades, eftersom rätten bedömde att det fanns risk att han kunde försvåra sakens utredning.

När målet togs upp i tingsrätten, berättade kvinnan om hur hon den aktuella kvällen hade varit på fest och skulle spendera natten i ett jourrum på räddningsstationen.

Den åtalade mannen var i tjänst och någon gång under natten, gick han in i kvinnans rum och vidrörde henne sexuellt. Han skulle också tidigare under kvällen ha sagt saker till henne, med syfte att göra henne nedstämd.

Mannen nekade till anklag- elserna och i tingsrätten förklar-ade han att han gått in i rummet för att titta till sin kollega.

Hon hade, enligt honom, varit mycket berusad och ledsen.

Tingsrätten bedömde dock kvinnans version som den mest trovärdiga och dömde mannen till fyra månaders fängelse. En dom som han överklagat till hov- rätten.

Där kommer man dock inte att pröva målet förrän till hösten. I väntan på det och den dom som meddelas, är mannen fortsatt avstängd från sin tjänst på räddningsstationen.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons