Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbrottsling dömd till fem års fängelse

Annons

Mannen erkände direkt när han anhölls i början av maj, ett erkännande som han sedan tog tillbaka.

Men under den rättspsykiatriska undersökningen, berättade han om sina lustar. Att han inte kan motstå sina sexuella impulser när han kommer i kontakt med barn.

Två gånger tidigare har mannen dömts för sexuella brott. 1988 fick han ett års fängelse, för sexuellt umgänge med barn.

Nio år senare dömdes han till två och ett halvt års fängelse, efter att ha gjort sig skyldig till grovt sexuellt utnyttjande av sin egen dotter.

Även denna gång gör domstolen bedömningen att brottet är grovt.

Flickan har berättat att 44-åringen hade lärt känna hennes far och att han ibland brukade sova över. Flera övergrepp ska ha skett i flickans rum, utan att fadern varit medveten om vad som pågick.

I förhör har flickan sagt att mannen haft flera samlag med henne. Han ska även ha pussat och slickat henne mellan benen. Enligt flickan har han även trängt in i henne med sina fingrar och en blyertspenna.

Hon har också uppgett att han satt på henne ögonbindel och munkavle. Om flickan berättade vad som hänt, hotade han med stryk.

Tingsrätten anser att den 44-årige mannen har gjort sig skyldig till avancerade sexuella övergrepp. Han har utnyttjat sin situation som vän till flickans far.

Mannen anses inte ha begått övergreppen under påverkan av allvarlig psykisk störning.

Det finns inga medicinska förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård. Någon annan påföljd än fängelse är därför inte aktuell.

I går dömdes mannen till fem års fängelse av Falu tingsrätt. Han ska också betala skadestånd på 230 000 kronor till flickan för kränkning samt sveda och värk.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons