Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex Isaf-soldater döda i Afghanistan

Annons

Sex soldater ingående i Nato-ledda Isaf har dödats i Afghanistan. Ett av offren var norrman, var de andra fem kom ifrån har Isaf inte meddelat.

Försvarsmakten i Stavanger bekräftar att en elitsoldat på måndagen sköts ihjäl under en skottväxling då en norsk patrull var ute på ett uppdrag tillsammans med inhemska säkerhetsstyrkor i Logar-provinsen söder om Kabul. Det var den andre norske soldaten som dödades i Afghanistan, där över 500 norrmän deltar i den internationella säkerhetsstyrkan, Isaf.

En annan soldat dödades också vid en liknande separat händelse. Och på måndagskvällen meddelades att en vägbomb krävt fyra Isaf-liv i östra Afghanistan. I inget av fallen angav Isaf på måndagen någon nationalitet.

Sverige finns bland de 37 länder som ingår i Isaf, men enligt Försvarsmakten var inga svenskar inblandade i måndagens händelser.

Samtidigt uppger den USA-ledda koalitionen OEF, som har en mer offensiv militär roll i jakten på al-Qaida och andra terrorister, att runt 50 talibaner dödats i provinsen Helmand under söndagen och måndagen.

Enligt USA-koalitionens uppgifter försökte en grupp talibanska rebeller att detonera en bilbomb i närheten av de utländska trupperna, som svarade med att flyganfalla upprorsmännens tillhåll. Boende i området sade till Reuters att minst åtta av dödsoffren var civila.

TT

Mer läsning

Annons