Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex frågor från nio till Ken

Annons

Vi har tidigare riktat vårt intresse (opolitiskt) mot sjukvården i Västerbergslagen i allmänhet och Ludvika lasarett i synnerhet. Vårt motto är "stopp, sans och balans".

Men det som sker i landstinget gör att vi vidgat intresset till att omfatta hela Landstinget Dalarna.

Vi anser att förhållandena kring Swedenborg bör klargöras och begär svar från Swedenborg på följande frågor:

1. Vem är Ken Swedenborg som vid första mötet med landstinget efter avhoppet till s, v och mp omgavs av livvakter, visserligen utan livvaktsutbildning och förordnande som sådana av länsstyrelsen?

2. Vad har Ken Swedenborg för utbildning och yrkespraktik eller yrkeserfarenhet?

3. Inledningsvis var Christer Dysholm partiets presstalesman. Därefter blev han "juridisk rådgivare" för att den 29 december ha stigit i graderna till jurist. Vid vilken av landets juridiska fakulteter har han fått sin utbildning?

4. Det är av största intresse för oss dalfolk att Swedenborg som partiledare klargör varför han är föremål för polisutredning.

5. Hur ser Swedenborg på områdesstyrelserna som av revisionsföretaget Ernest & Young i ett utlåtande förklarats som helt onödiga?

6. Det börjar uppenbarligen glesna i ledet. Hur förklarar Swedenborg den uteblivna uppslutningen kring årsmötet den 29 december i Kvarsvedens Folkets hus? Vi förväntar oss ett svar med det snaraste.

NADJA ERIKSSON, BENGT FORSBERG, ROLAND GEIJER, GERRY JAEGER, BO LINDEBERT, MARGARETA NORDSTRÖM, SVEN-ERIK REINHOLDSSON, LARS SÖDERKVIST, MATS WINROTH

Mer läsning

Annons