Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex föreningar får bidrag

Annons

RIA Västerbergslagen bifogar en liten bakgrundsberättelse inför sin ansökan i år. Samtidigt som föreningen tackar för fjolårets anslag, förklarar man att samtliga kyrkoförsamlingar gett ökade anslag i flera år, medan kommunens anslagna summa fortsatt varit densamma. Det här kunde ha resulterat i en ekonomisk kris för RIA föregående år om inte ett oväntat testamente hjälpt upp ekonomin, förklarar föreståndare Gunnar Nyberg i sitt brev.

Med knappt 100 000 kronor extra fick föreningen ekonomin att gå runt, men föreståndaren berättar om stor oro för budgeten och flera indragningar, bland annat på fastighetsamortering, reparation och underhåll.

Även personalens fortbildning har blivit lidande och man har tvingats säga upp en heltidsanställd inom ungdomsarbetet från mars i år.

Svenska kyrkan bidrar med 545 000 kronor till verksamheten i år, men trots detta skulle det förväntade resultatet bli ett minus på 45 000 kronor, om kommunens bidrag förblev oförändrat, konstaterade RIA:s ordförande och önskade sig 310 000 kronor för i år. Kommunen prutade och sa ja till 306 000.

Föräldrar på gång har fått sökta 15 000 kronor för sin verksamhet, Föräldraföreningen mot narkotika erhöll 50 000 kronor.

Brottsofferjourens beviljade 32 000 kronor ska användas till stödpersonsverksamhet, medan Fria Sällskapet Länkarna behöver 90 000 kronor till lokalhyra och 91 000 till hjälpverksamheten.

Kvinnojouren har inte närmare specificerat vad de beviljade 100 000 kronorna ska täcka, utan anger endast att det rör sig om kvinnojourverksamhet.

Förutom de beviljade ansökningarna har Adoptionscentrum ansökt om 3 700 kronor, Föräldraföreningen för döva, hörselskadade och språkstörda barn i Norrland 2 800 kronor och Föräldraföreningen för döva, hörselskadade och språkstörda barn i mellersta Sverige om en obestämd summa. Ansökningar som nämnden dock lämnat utan åtgärd.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons