Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex elever klara för "Polisskolan 3"

Annons

Polishögskolans rekryteringsenhet i Solna har utsett deltagarna till den tredje kullen vid distansutbildningen i Ludvika. Sex personer har antagits som elever vid den lokala "polisskolan" och samtliga har fått sina förstahandsönskemål tillgodosedda.

De utvalda är Stefan Pettersson, Borlänge, Pontus Nordlinder, Svärdsjö, Jonas Liljemark, Falun, Kajsa Kyhlén, Borlänge, Per Brandt, Falun och Malin Eriksson, Borlänge.

- Samtliga sökte distansutbildningen i Ludvika i första hand och de börjar den 25 oktober, omtalar Marie Andersson på polisens personalbyrå.

Förutsatt att studierna går bra kommer eleverna att gå ut som polisaspiranter i juni månad 2006. De blir enligt uppgift fullvärdiga poliser redan före jul samma år. Var de kommer att få tjänster är emellertid en öppen fråga.

- Det är inte säkert att de kommer att få placering i Dalarna. Det får de konkurrera om i ett senare skede, konstaterar Andersson.

Under utbildningens gång kommer dock de sex männen och kvinnorna att beredas möjlighet till viss samverkan med de "riktiga" poliserna i Ludvika.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons