Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex års fängelse för våldtäktsman från Säter

Annons

Den 29-årige man från Säter som åtalats för våldtäkt vid Falu tingsrätt, dömdes i går till sex års fängelse. Mannen ska också betala 285 000 i skadestånd till den utsatta kvinnan.

Mannen döms för att våldtagit sin kvinna vid fem tillfällen. Dessutom finner rätten honom skyldig till grov kvinnofridskränkning, olaga hot och utpressning. Han förgrep sig på kvinnan i sin egen bostad i Säter och i en lägenhet i Stockholm.

Faktumet att mannen sedan tidigare är dömd för våldtäkt och då de brott han nu dömts för begicks under prövotiden, har rätten tagit hänsyn till då man bestämt straffets längd. Utöver fängelsestraffet, ska han betala ett skadestånd på 285 000 till kvinnan, uppger Radio Dalarna.

Efter den tre dagar långa rättegången som hölls bakom lykta dörrar, beslöt rätten att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Denna visar dock att mannen är frisk och att han inte begått brotten under psykisk störning. Därmed finns inga skäl att döma honom till rättspsykiatrisk vård, anser rätten.

Vid våldtäkterna tvingade mannen till sig anala samlag. Han har också hotat kvinnan och sagt att han ska döda henne om hon inte går honom till mötes. Vid flera tillfällen har han slagit och sparkat kvinnan. Dessutom har han tvingat henne att ge av sina egna pengar till honom.

Mer läsning

Annons