Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex års fängelse för narkotikabrott

Annons

Alla tre var åtalade för grovt narkotikabrott sedan polisen den 5 mars i Djura stoppat den bil som de båda Faluborna åkte i. Båda var påverkade och i bilen hittade polisen två förpackninar som visade sig innehålla portionspåsar med amfetamin, totalt 2 471,5 gram.

Ingen av de två ville kännas vid knarket. Det har dock den 28-årige Leksandsbon gjort. Han var inte med i bilen själv, men de två andra körde ett flyttlass åt honom. Vid tinget tog han på sig allt ansvar men åklagaren Sven-Erik Lind hävdade att alla tre var delaktiga i narkotikahanteringen. Rätten fann dock att 23-åringen inte skulle dömas för detta utan bara för att han själv använt narkotika.

Rätten ansåg däremot att 25-åringen kände till narkotikan i bilen. Han döms därmed för grovt narkotikabrott men också för rattfylleri, narkotikabrott, dopningsbrott och brott mot knivlagen till sex års fängelse och 500 kronor till brottsofferfonden.

Leksandbon som så sent som i höstas kom ut efter fem år i fängelset får nu fortsätta sitt liv bakom galler. Han dömdes till sex års fängelse för grovt narkotikabrott, narkotikabrott och häleri. Även han ska betala 500 kronor till brottsofferfonden.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons