Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servering, gästbrygga och lekpark

Annons

Det var de boende på Ängsvägen i Hälsinggården, som i sin besvärsskrivelse till kommunen menade på att "företaget ska etablera en i sammanhanget suspekt verksamhet".

- Jag har full förståelse för att de närboende kan känna viss oro, när något nytt är på väg att hända i området, säger Leif Borg och fortsätter;

- Men området vid Hälsingårdsbryggorna passar oerhört bra för att bedriva en aktiv fritidsverksamhet året runt.

Det är på moränkullen, söder om sågverksbyggnaden, som det är tänkt att det nya aktivitetscentret ska byggas till en kostnad av fem miljoner kronor.

- Jag har sökt bygglov för att sätta upp en byggnad, som ger oss en 240 kvadratmeter stor yta att bedriva vår verksamhet på. Men jag ser det som en första etapp, och i mina samtal med Stadsbyggnadskontoret har jag sagt att jag vill ha möjligheten att kunna utveckla verksamheten på plats, säger Leif Borg.

- I en framtid har jag en bild av att vi bygger centret ut med flera huskroppar, fortsätter Borg.

I den första etappen ska i alla fall centret innehålla servering med värmestuga, omklädningsdel, konferensdel och uthyrningsdel.

- En gästbrygga för småbåtar är väl också något jag vill ha på plats direkt, säger Borg.

Men faller allt väl ut, så kommer den fortsatta utvecklingen av centret att gå i rask takt.

För målgruppen barn har Leif planer på att bygga äventyrsgolfbana och lekpark. Boulebana och en vattenrutschbana av mindre format ska också finnas på området.

- En flytande bastu, och en flytande servering i form av pråm eller båt finns också med i planeringen. Du ska kunna ta båten hit, ta dig en bit mat med en kall öl till om du nu vill ha det, säger Leif Borg.

I övrigt ska verksamheten mycket byggas på de aktiviteter som går att bedriva i området.

- Jag tar tänkt mig att ha speciella temadagar, där fiske kan vara ett tema. Vattenfarkoster, skärmflyg efter båt, kanot och långfärdsskridskor kan vara andra teman. Idéerna är många, säger Borg.

Men Leif ser också centret som ett nav för andra verksamheter. Du ska exempelvis kunna boka aktiviteter, som sedan utförs på annan plats i kommunen. Det kan handla om hundspann eller slädtur med häst.

Centret ska inte bara vara ett aktivitetscenter, utan även ett hälsocenter i de planer Leif har för sin verksamhet.

- Vi ska kunna erbjuda personliga träningsmål för de som vill förbättra sin fysik och hälsa. Det kan handla om träningsprogram som lägger tonvikten vid att åka långfärdsskridskor, gå stavgång, cykla eller promenera.

- Allt handlar om att du ska få ett personligt program, och en egen personlig coach för att nå dina mål. Det är en jättebrist på den typen av verksamhet i dag, och något som jag tror mycket på, slutar Leif Borg.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons