Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent ska syndaren vakna

Annons

Svar till Per Erik Granström & Co, den 12 mars:

Fyra s-riksdagsmän i Dalarna, som om nu antalet skulle ge styrka åt deras inlägg i dalapressen, tar upp riksdagsmannen Rolf Gunnarssons kamp för flera poliser i Dalarna.

Jag har aldrig tillhört moderaterna, inte heller röstat på Rolf Gunnarsson. Som tidigare polisman har jag fortlöpande kontakt med polisväsendet. Två av riksdagsmännen - Barbor Hietala-Nordlund, Borlänge och Per Erik Granström, Ludvika, båda med över tio år bakom sig i riksdagen - låter nu förstå att de börjat arbeta för flera poliser till Dalarna.

Det är så dags när klockan passerat tolvslaget för länge sedan. Man låter förstå att det aldrig har funnits så gott om poliser i vårt som nu. Rakt förbaskat, att ingen i skaran dykt upp här i Dalarna.

Hietala-Nordlund och Granström kan inte vara okunniga om de otaliga våldsdåden i Borlänge, där medborgare dödas på öppen gata.

Härom dagen knivskars en äldre man i centrala Borlänge. För någon månad sedan rånades en stormarknad i Ludvika på miljonbelopp. Polis larmades omgående men dök upp efter två timmar.

Sistlidna veckoslut larmades polis kontinuerligt av en bilist som låg bakom en bil mellan Sälen och Malung. Med tillkopplad släpvagn gick färden på såväl vänster som höger sida och i Malung övergavs bilen efter det att de åkande hotade flera personer. Enligt uppgift i dalapressen 050315 kom aldrig polis till platsen.

De fyra essen hänvisar till att polisledningen har att besluta om hur länets polisresurser ska användas. Självklart, men ingen polisledning kan leda polismän som saknas.

De s-märkta undrar om moderaterna kommer att gå till val på avsaknaden av polismän i landet och i Dalarna i synnerhet. Det är vi nog många som hoppas på.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons