Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent ska syndar&#39n vakna

Annons

I Falu Kuriren den 23 oktober talar socialförvaltningen om hur man ska plocka bort 95 tjänster inom äldreomsorgen. Det är positivt om man efter många år kommer på att man måste syssla med något som kallas planering och organisationsöversyn, men för sent ska syndaren vakna.

Hade man gjort det för många år sedan hade det i dag funnits gott om medel för att ge de äldre en nöjaktig och välförtjänt livskvalitet. Här har man under flera år investerat i utmärkta servicehus men när man kommit så långt har man, på grund av bristande planering, levt på lånade pengar så länge att man nu måste göra drastiska och oförlåtliga nedskärningar på äldrevården.

De som får betala priset för den dåliga hanteringen av kommunens pengar är naturligtvis de serviceberoende. Man får sämre service till en högre kostnad, för det är ju alltid så att räkningar måste betalas.

Dessutom läggs, som lök på laxen, de flesta servicerestaurangerna ner. De äldre som nu äter på dessa får, förutom mat till ett vettigt pris, en stunds samvaro med andra.

Nu kommer man i stället att få sitta i sina små lägenheter och hämta sitt matpaket vid dörren. Man blir illa till mods.

Jag har tidigare, utan att få svar, frågat hur mycket kommunen förlorar i kostnader för alla dessa nedläggningar, och har berörda parter, de äldre, fått yttra sig i frågan?

NEDMONTERINGEN FORTSÄTTER

Mer läsning

Annons