Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorboende i servicehus

Annons

Av de 33 personer som inte ville bo kvar när Britsarvsgården inte längre är servicehus har ett 20-tal personer redan flyttat. De som är kvar kommer att flytta ut före halvårsskiftet.

Att omvandla Britsarvsgården har gått snabbare än vad socialförvaltningen räknat med. Där finns i dag 25 tomma lägenheter som socialnämnden får kostnader för i halvmiljonklassen om de förblir tomma.

Det finns också oro hos dem som valt att bo kvar en viss oro för vad det ska bli av huset. Skälen till att man därför snabbt bör bestämma det är därför flera anser förvaltningen.

Den vill att huset ska klassas som seniorboende och förvaltningen har redan kontaktats av äldre människor som hört sig för om möjligheten att få flytta in.

Socialförvaltningen ser klara fördelar med en sådan lösning. Befolkningsutvecklingen visar att antalet 80-åringar och äldre kommer att öka med 20 procent fram till år 2007. Gruppen 65 till 79 år kommer också att öka kraftigt efter år 2004. Därmed kommer det att finnas behov av seniorlägenheter och dessa kan också göra att folk kan bo kvar hemma längre.

Förvaltningen vill därför att socialnämnden i morgon beslutar om att Britsarvsgården klassas som seniorboende och att de tomma lägenheterna kan börja hyras ut från 1 april.

Kvar i huset blir dagcentralen som socialförvaltningen vill utveckla utifrån de kringboendes förslag och idéer.

Receptionen på Britsarvsgården ska även i fortsättningen ta emot larm om hjälp och larmpersonalen ska utgå från Britsarvsgården.

Från och med september ska även nattpatrullen som nu finns på Lunden utgå från Britsarvsgården.

Socialförvaltningen ska behålla en del kontorslokaler.

1 juni stängs restaurangen men den i Grönbladsgården kommer att vara fortsatt öppen.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons