Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"...sen har det bara rullat på"

Annons

Än en gång blev vi nämligen påminda om att vi har samma hemstad som medlemmarna i Ludvika Minicirkus.

Det är riktigt fint, det.

Den här morgonen var det Barbro och Ola Nordström som svarade för programmet, förnämligt assisterade av sina unga artister. Men mest handlade det om Ola & Barbro.

Det finns all anledning att lyfta fram dessa Ludvikaambassörer i Sverige och världen efter 27 år på cykel på många av de stora scenerna. Inte sällan tillsammans med många av de stora artisterna.

Det fanns mycket att berätta om de år som förflutit sedan tvååriga Barbro debuterade som spontandansös med Seymour Österwalls orkester, fram till den ögonblick Christina Oscarsson, Åsa Medén och Barbro Granberg (Tre Barbros) strålande samman med konstcyklisten Ola Nordström från Sala och trions ledare slog sig ihop med cyklisten Nordström och blev Ola & Barbro med världens som hemmaplan.

En återkommande replik under programmet var "...sen har det bara rullat på".

Om detta rullande berättade de båda - mest Barbro - inför en imponerad publik som inte snålade med applåderna. Som slutkläm fick man också se det inslag som skickade ut paret på de stora scenerna, pausprogrammet vid 1963 års Eurovision Song Contest i London.

När man sett det inslaget med nyblivne pensionären, folketshusvaktmästare Nordström, kände man sig en smula otymplig när man gick ut och satte sig på sin egen cykel och trampade hem till oxfilén.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons