Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semmeltiden ger föraning om vår

Annons

- Men det ändrar vi inte på. Jul är jul och då har vi pepparkakor, julbröd och marsipan, men när julen är slut då är det dags, säger Gunilla Frick.

- Semmelpremiär för oss var den 9 januari och vi fortsätter fram till påskveckan och skärtorsdagen. Sportlovsveckorna är bra semmeltider, men samtidigt drar vi ned på annan tillverkning under just semmeltiden. Vi säljer mindre bullar och bakelser och hur vi ska baka dag för dag beräknar personalen i bageriet, som för statistik över hur mycket semlor som säljs varje dag.

- Det är verkligen tur vi har semmeltid för januari månad är annars stendöd försäljningsmässigt. I år säljer vi semlor under tre månader, allt beror på när påsken kommer. Och vissa äter bara semla på själva Fettisdagen, inte annars.

Fricks konditori säljer flera olika sorters semlor, vanlig semla, grodsemla, saffranssemla och semla med vaniljkräm.

Och trots en rejäl tjuvstart, menar Gunilla att i förhållande till andra konditorier håller Fricks ändå igen, för så många semmelsugna finns det i kommunen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons