Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semestertider bland fiskarna

Annons

Hela våren var det kallt och regnade. Det är möjligt att det var bra för fisket, men ingen normal fiskare vill vara ute i ett sådant väder.

Efter det har det varit en lång period med stekande värme och det är inget som lockar fiskare, de föredrar andra aktiviteter vid vattnet i sådant väder.

Hur som helst finns det alltid en trogen skara som är ute och de kan också redovisa fina fångster.

Stefan Midér, Smedjebacken, har vid fiske i Barken fått en fin gös och den räcker för att han ska ta ledningen i gösklassen för herrseniorer. Han hamnar dessutom på tredje plats i den totala tävlingen.

Vid fiske i Lisjön har Gerda Grothe-Leopold, Fredriksberg, fått en fin gädda som räcker för att ta ledning i klassen och placera henne som två i den totala tävlingen. Ledning i tävlingen tar Michael Larsson, Ludvika, med en fin öring som han fångat i Norra Barken på trolling. Totalledningen beräknas utifrån kravet för guldfisk.

Tolvårige Fredrik Risberg, Grängesberg, var i början av juli ute på Norra Hörken och fiskade och fick en fin abborre, som han anmälde till Fiskeligan. Några dagar senare var han åter på Norra Hörken och fick på nytt en fin abborre, denna betydligt större än den första.

Därmed skulle han kunna lägga beslag på de två första platserna i sin klass. Men samtidigt hade Linus Rosen, elva år, varit och metat i Finnboån och landat en präktig abborre. Det gjorde att han klämde in sig på andra plats i sin klass och förpassade Fredrik Risbergs en abborre till tredje plats.

Elvaårige Jacob Gustavsson, Ludvika, har även han anmält två fiskar till Fiskeligan. Det handlar om en abborre och en gädda. Den sistnämnda var så stor att den gjorde att han klarade att lägga sig på andra plats i sin klass.

Månadens utlottning av priser fördelar sig så att Fredrik Risberg vinner en sjömanssäck, Andreas Lööw en t-shirt och Linus Rosen ett cd-fodral.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons