Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segelflyget i fokus på Nyckelmyren

Annons

Provlektioner med turer upp i det blå, öppet hus i klubbstugan och visning av hangarerna.

Det var några av begivenheterna när Ludvika Segelflygklubb firade Segelflygets dagar på Nyckelmyrens flygplats i Klenshyttan under veckoslutet.

Både på lördagen och söndagen bjöds allmänhet, stora som små, möjlighet att under trevliga former få veta mer om klubben och dess verksamhet. Arrangemanget leddes övergripande av segelflygchefen Bengt Forsberg.

På plats fanns också en stab med kunniga medlemmar som tjänstgjorde som funktionärer. De tog hand om besökarna, visade runt och delade frikostigt med sig av sina rika kunskaper i ämnet.

- Vi har en mycket aktiv flygklubb med årliga utbildningar av nya segelflygare, berättade Forsberg när tidningen var med under den första av de båda intressanta dagarna.

Klubben förfogar för närvarande över fem moderna segelflygplan och en så kallad motorseglare, även den av modernt snitt. Till parken hör även ett bogserplan som är en verklig raritet, nämligen en Piper Colt av årsmodell 1961.

- Det är förvisso ett veteranplan men jag kan lova att det är i bästa tänkbara skick, försäkrade Forsberg som liksom sina kamrater alltid sätter säkerheten i första rummet. Samtliga plan sköts och underhålls på ett minutiöst sätt. Inget lämnas åt slumpen.

- Vi kommer dessutom snart att bli certifierade som en trygg och säker förening, påminner han i sammanhanget.

Under lördagen var emellertid inte vädret det allra bästa för praktiskt segelflyg. Molnen låg tunga och det var dåligt med termiken vilket gjorde att uppstigningarna försenades. Det första segelplanet kunde bogseras upp först vid 14.00-tiden med piloten Per-Olov (PO) Bröms bakom spakarna på Colten.

På klubbhuset övervåning fanns klubbens värdinna, Lena Andersson, som hela tiden serverade kaffe med hembakat bröd som tilltugg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons