Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segelflyg på sportlovet

Annons

Information om verksamheten och uppstigningar med motorsegelflygplan. Det var några av inslagen när Ludvika Segelflygklubb i veckan bjöd in till aktivitetsdagar för sportlovsledig ungdom.

På onsdagen var det ett tiotal unga i varierande åldrar som mötte upp vid segelflygets klubbstuga och hangar på Nyckelmyren.

Solen gassade och alla som ville fick chansen att göra en härlig tur upp i det blå tillsammans med flygläraren Stig Nilsson.

Under dagens lopp blev det sammantaget ett tiotal uppstigningar med klubbens fina motorsegelflygplan som dessutom är försett med dubbelkommando.

- De satt inte bara med i planet utan fick också tillfälle att handskas med spaken och pedalerna i form av en normal flyglektion. Jag kan tala om att det blev mycket uppskattat av deltagarna, berättar segelflygchefen Bengt Forsberg med entusiasm.

- Nu har vi förhoppningsvis sått en del frön för framtiden, fortsätter han med en förhoppning om att deltagarna ska bli nya medlemmar.

- Alla har fått skriftlig information om klubben och segelflygning att ta med sig hem liksom en inbjudan till årets sommarläger här på Nyckelmyren. Jag hoppas att många ska nappa på erbjudandet. Man behöver ju inte ha ett eget plan för att vara med i verksamheten.

Sportlovsaktiviteterna fortsatte på torsdagen. Då var emellertid vädrets makter inte lika positivt inställda. Dimman låg tät över flygfältet och planerade uppstigningar fick därmed lov att inställas på grund av säkerhetsskäl.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons