Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seg start på Morafestivalen

Annons

Morafestivalen är i gång! Men vid niotiden på den mulna onsdagskvällen var det fortfarande ganska sparsamt med besökare. En del folk hade samlats i festivaltältet, men på tivoliattraktionerna stod de anställda lutade på armbågarna och tittade förstrött efter förbipasserande flanörer.

- På dagen är det mycket barnfamiljer som kommer hit, säger Lina Pärling som stod i ett av lotteribåsen på tivolit. Sedan på kvällarna när folk har druckit någon öl så kan de komma hit och köpa hur mycket som helst.

Vid ett av borden i festivaltältet satt ett gäng från Mora med immiga ölmuggar framför sig.

- Det är alltid trevligt att träffa Morabor, folk i exilen som kommer tillbaka och folk som återvänder från semestern, säger Bernt Lind.

De skämtar om att det var långt att gå i år, nu när festivalen har flyttat från kajen till Tingsnäs.

- Personligen tror jag det är ganska bra för de närboende, säger Bernt Lind. Sedan är det frågan om det missgynnar festivalen eller inte, men det tror jag inte.

Ordningsvakterna på plats tyckte att folk skötte sig bra.

- Här är lugnt och städat, säger ordningvakt Johan Hagberg, som tillsammans med en kollega cirkulerade på området. Det är lite dåligt med folk, men det kan bero på regnskuren tidigare. Vid elvatiden brukar det komma fler.

Senare på onsdagskvällen inträffade dock en misshandel på området. En yngling från Mora fick stryk av ett gäng andra killar. Fallet utreds av polisen.

Med det vackra vädret på torsdagen blev stämningen också några snäpp högre på festivalen, och karusellerna snurrade friskt.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons