Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedeltillverkare häktade

Annons

På fredagen häktades en man och en kvinna från Skåne på sannolika skäl misstänkta för penningförfalskning och urkundsförfalskning. De misstänks ligga bakom tillverkningen av falska sedlar och bingolotter som under senare tid upptäckts i Dalarna, Gästrikland och Värmland.

Den 41-årige mannen och den 45-åriga kvinnan har under en längre tid rört sig på olika platser i Mellansverige och använt falska tusenkronorssedlar för att handla med. Paret har också löst in förfalskade bingolotter. Misstankarna handlar om att det är paret själva som gjort förfalskningarna.

- I samband med husrannsakan har vi hittat utrustning som sedlarna och bingolotterna tillverkats med, säger åklagare Katarina Lindström.

I parets bil återfanns också förfalskade tusenkronorssedlar och bingolotter. Det rör sig än så länge om tiotalet förfalskningar som upptäckts i Dalarna, Gävleborg och Värmland samt även i Skåne.

Det är enligt henne troligt att utredningen kan växa med fler anmälningar om förfalskningar som kan kopplas till parets verksamhet. Brottet avslöjades när en tobakshandlare i Falun upptäckte att han fått en falsk tusenlapp som betalning. Polisen kunde senare gripa den kvinna som lämnat den falska sedeln tillsammans med den 41-årige mannen.

CARL-MAGNUS FAGREHOLM

Mer läsning

Annons