Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp i Djurås nya trafikmiljö

Annons

Klarar trafikanterna inte de stora förändringarna av trafikmiljön i Djurås?

- Nej, anser Olle Johansson och flera andra trafikanter.

Under de senaste månaderna har det skett stora och genomgripande förändringar av trafikmiljön i Djurås. Flera trafikanter har varit i kontakt med tidningen och påtalat att trafikreglerna inte efterlevs, att många bilister inte noterar skyltningen och att bilister till och med kör mot enkelriktat.

- Efter Älvuddsvägen kör åtminstone sju-åtta bilister per dag mot enkelriktat och det är bara en tidsfråga innan någon oskyddad trafikant skadas allvarligt, befarar Olle Johansson, som också konstaterar att många bilister inte behärskar rondellkörning.

- Det inträffar till och med att lastbilar kör fel och vid möten åker upp på trottoaren, konstaterar Johansson, som bor vid Älvuddsvägen.

Han säger att många av de unga cyklister som kommer åkandes från Djuråsbron och ska mot Lindan eller in på Älvuddsvägen lever mycket farligt när bilister bryter mot bestämmelserna och kör ut på 71:an från Älvuddsvägen.

- Det har inträffat flera allvarliga incidenter, säger Johansson, som vill uppmana alla trafikanter att följa bestämmelserna - och att dessutom vara extra försiktiga.

Mer läsning

Annons