Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för bluffakturor

Annons

Leif Nilsson konstaterar att de här blufföretagen blir fräckare och fräckare.

- Här kom fakturan som en påminnelse utan att jag tidigare fått någon faktura. Det gör säkert att många betalar utan att titta så noga för att man inte ska dra på sig betalningsanmärkningar, säger Leif Nilsson som försökte få kontakt med företaget.

- Men det visade sig vara omöjligt. Det var en telefonsvarare men däremot gick det att skicka ett fax där jag bestred fakturan och påtalade att ingenting hade beställts, säger Leif Nilsson.

Han menar att man också utformat fakturan med företagsnamn på ett sätt som gör att man lätt skulle kunna förväxla det med ett SMS-abonnemang genom att ha ett företagsnamn som ser likartat ut.

Leif Nilsson överväger att polisanmäla det här företaget men vädjar i första hand till andra Malungsföretagare att noga titta på vad fakturorna kommer ifrån innan man betalar. I det här fallet var fakturan på 3 850 kronor.

Tidningen har försökt nå det aktuella företaget SSM i Malmö men har misslyckats med detta eftersom man bara kan skicka meddelande beträffande fakturor via fax.

- Om man läser den finstilta texten på fakturan framgår det på ett "luddigt" sätt att det handlar om ett erbjudande.

- Men den som får en faktura av den här typen i sin hand tror i det flesta fall att det är en riktig faktura och man betalar. I själva verket handlar det om rena bluffen, säger Leif Nilsson.

I ett annat fall har en bostadsrättsförening fått en bluffräkning från ett elföretag. Räkningen som var på 4 600 kronor kom från Elktaft i Jönköping AB och det företaget har polisanmälts av bostadsrättsföreningen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons