Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se Borlänge som det är

Annons

Jo du, Hultqvist! Nu går det bra för Dalarna, befolkningen ökar och fler flyttar in. Positivt och väldigt bra. För Dalarna.

På vår jord ökar också befolkningen, otroligt många fler föds än det dör och det är ju också bra, för jorden och med lite vidvinklingar, även för Dalarna. Om man vill få till det.

Och det vill man ju, eller hur?

Även om man inte har ett dugg med saken att göra så kan man ju alltid låtsas, Kinas utveckling är ju ett led i vår lokala strävan, befolkningsökningen i Brasilien har på något sätt orsakats av oss, och regionala utarmningar är någon annans skuld. I alla fall inte din.

Men faktum kvarstår, det flyttar faktiskt ut ungefär lika många från Borlänge som det flyttar in, det dör absolut inte fler än det föds och alltså blir summan av kardemumman att Borlänge har en minskning av sin befolkning.

Att då blanda in icke socialdemokratiska kommuner i hela länet och tillgodoräkna sig deras positiva utveckling som sin egen är i dag symptomatisk för just socialdemokratin.

Varför inte stå för den verklighet som ju finns runt omkring oss, Borlänge minskar, brottsligheten är skandalöst hög och den framtida satsning som nu görs är tveksam.

Eller är det så att dina väljare bara ser det som du vill se?

OVE RASKOPP

Mer läsning

Annons