Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scouter tävlade i klassiska moment i Båtsta

Annons

Stålpilen är ett samarrangemang mellan Borlänge, Ornäs och Stora Tuna scoutkårer och genomfördes alltså för första gången 1941. I år lockade tävlingen totalt ett 50-tal deltagare som var uppdelade i olika patruller.

Stålpilen är på klassiskt scoutmanér upplagd så att deltagarna ska visa prov på sina kunskaper i skog- och lägerliv. Man ska klara allt från att kasta livlinor och knyta knopar till att ha kunskaper i allemansrätten. Totalt ingick tio olika moment i tävlingen.

Några som legat i hårdträning inför detta var juniorscouterna från Ornäs. De har varit med i Stålpilen tidigare och även stått som slutsegrare.

Något man siktade på. Även i år.

- Vi vill vinna i år igen, förklarade juniorscouten Joakim Dahlbom.

I samband med Stålpilen genomfördes också en uppvisning av de tre kårernas ledare. Där skulle man då snabbast möjligt klara en bana med fyra stationer som avslutades med att man skulle spänta ved, göra upp eld och sedan få en burk med såpvatten att koka upp så snabbt som möjligt.

En bedrift som bäst klarades av bröderna Johan och Anders Uddén från Ornäs.

- En härlig prestigeseger. Visserligen låg vi sista ett tag, men vi visste vi skulle fixa eldningen snabbast, kommenterade de skämtsamt efteråt.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons