Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scouter samlade ihop 32 000 kronor

Annons

- Det är mer än vi fått ihop någon gång tidigare, utbrast Agne Sjögren, informationsansvarig för scoutlägret i Kopparbo, när tidningen i går kontaktade honom.

- Torsdagen i Kopparbo var helt fantastisk. Alla deltagarna hade någonting att sälja - antingen sådant de tagit med eller sådant som tillverkats på plats.

Bland annat fanns möjligheten för besökarna att äta kolbullar och köpa namnskyltar.

- Sakerna kostade bara mellan en och tio kronor, och ändå fick vi ihop väldigt mycket pengar, fortsatte Sjögren, och tillade:

- Men då var vi otroligt många där.

Förutom de 2 000 personer som deltar i Dalacamp VI, kom 4 000 köpsugna besökare.

- Vi har fortfarande lite pengar kvar att räkna, men slutsumman bör hamna omkring 32 000 kronor, sade han i går eftermiddag.

De pengarna tillfaller pojkhemmet Skangal, där frälsningsarmén är huvudman. Hemmet finns i Lettland och verksamheten har pågått under många år efter en donation av familjen Palme.

Vid gårdagskvällens lägerbål i Kopparbo mottog Torsten Wennsten, som frälsningsarméns representant, symboliskt den insamlade summan.

- I dagsläget finns 21 gatubarn vid Skangal och barnen får en helt ny framtid genom det här projektet, så gåvorna kommer verkligen väl till pass, framhöll Wennsten.

Han framförde hälsningar från frälsningsarméns ledare i Sverige, kommendör Rolf Roos, och från projektledaren i Sverige, Bertil Rhodin.

- Det känns också roligt att jag utsetts att motta beviset på den storslagna gåvan, eftersom jag själv var scout en gång i tiden.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons