Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schyman laddar för tjejvasan

Annons

- Jag tycker att turistnäringen är styvmoderligt behandlad och jag vet hur mycket den betyder för den här regionen. Det är viktigt att man ser till att göra det lättare för turistnäringen, säger Gudrun Schyman som arbetat för att liftmomsen ska sänkas men även för att kommunikationerna måste göras bättre till Sälenområdet.

- Jag tycker det är viktigt att vi som helhet lyfter upp turistnäringen och det vore värdefullt om näringsutskottet gjorde ett besök i Sälen, säger Gudrun Schyman som kommer att föreslå detta. Hon fick denna önskan med sig när hon mötte företrädare för turistnäringen under onsdagskvällen.

- När det gäller äldrevården tycker jag att den verkar fungera väl i Malung men naturligtvis finns det mycket som kan göras bättre. Men omvårdnaden är bra och det är hög kvalité, menade Gudrun Schyman.

Vid besöket på Bompabacken i Transtrand fanns också riksdagskvinnan Lena Olsson, Tran-strand och vänsterledaren i Malung, Ola Olin, med.

Nu siktar Gudrun Schyman på att åka Tjejvasan på lördag.

- Jag har tränat under några dagar och målsättningen är att komma i mål och det tror jag inte ska bli några problem, säger Schyman som bland annat haft hjälp, och kommer att ha hjälp, av OS-skidskytten Roger Westling och Mats-Göran Johansson.

Det här var tredje besöket som Gudrun Schyman gjort i Malung de senaste åren. Men den här gången var huvudanledningen till besöket att hon skulle åka Tjejvasan där hon fick en start förra året då hon besökte Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons