Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schuch på Hildasholm

Annons

I kväll börjar säsongens korta men högklassiga konsertprogram på Hildasholm i Leksand. Där ges tre utomhuskonserter i augusti.

Den första offentliga konserten på Hildasholm, eller Munthes Hildasholm som man gärna kallar sig, gavs 2001.

- Det är enda gången vi varit inomhus. Det känns inte bra att riva ut alla vackra möbler och sätta in klappstolar. I stället rullar vi fram pianot till dörröppningen på baksidan. Där blir ett slutet rum där natur möter kultur, säger intendent Pia Thunholm.

Himlaspelets bänkar ställs ut och bereder plats för maximalt 162 åhörare.

I kväll framträder pianisten Herbert Schuch från Rumänien. Schuch har vuxit upp i Tyskland och studerat i Österrike, vid Mozarteum i Salzburg för professor Kämmerling. Herbert Schuch har fått rader av utmärkelser i Tyskland och vann i år Alessandro Casagrande-tävlingen i umbriska Terni. Schuch kommer till Leksand efter att detta kunnat samordnas med hans konsert i Stockholms slott kvällen därpå.

Mariann Fjeld Olsen, som var utmärkt som Zerlina och Micaëla i uppsättningarna av Don Juan och Carmen i Falun i mars, är årets svenska Jenny Lind-stipendiat. Hon framträder med sin amerikanska motsvarighet Julie Kinsey på Hildasholm på lördag i ett program med svenska och amerikanska sånger. Detta är ett framträdande i en turné som omfattar bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg och Borlänge.

Lördagen den 14 augusti framträder mezzosopranen Ann-Kristin Jones från Bodlindor. Hon är examinerad operasångerska från Opera Akademiet i Köpenhamn och sjunger tillsammans med barytonen Rasmus Ringborg romanser och operaduetter.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons