Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagerkalas i parken

Annons

- Hej, Hedemora! ropar Julia Urbán i the Honeypies.

- Mår ni bra? fyller Rebecca Laakso i, som också är den som skrivit gruppens dunderhit Stoppa mig. Låten som gav dem segern i Lilla melodifestivalen 2003.

The Honeypies är proffsiga och välrepeterade, liksom resten av den unga artistskaran i Sveaparken. Både mellansnacket och dansstegen sitter som det ska.

De flesta låtarna är gamla och spelas upp i trötta karaoke-versioner. Carola, Herreys, Uggla, Ledin avverkas i rask takt.

Men trots trist musik så lyckas 11- 14-åringarna i Lilla schlagerfesten hålla liv i showen. Ibland är det lite si och så med tonsäkerheten, men entusiasmen är det inget fel på.

Elvaårige Felix Hvit, springer ner till kravallstaketet med mikrofonen för att testa lite allsång, men publiken vill inte sjunga med i Magnus Ugglas schlagerfiasko "Johnny the Rucker" från 1979.

Sebbe vickar på höfterna och glider på scengolvet, Sofie Ljungberg sjunger en gammal Carola-låt, På egna ben.

Det är dock först mot slutet, när the Honeypies drar i gång den reggae-gungande refrängen i Stoppa mig, som den unga publiken börjar röra lite på benen.

Lilla schlagerfesten avslutas med hela kollektivet på en gång. Klädda i gula tröjor sjunger de We are all the winners, innan de går ner till staketet för att skriva autografer.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons