Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schism inom s-föreningen

Annons

Efter valet visade det sig att s inte gjort ett så jämförelsevis bra resultat i Björbo, Floda och Mockfjärd som i övriga kommundelar. Partiets Bo Lindevall uttryckte besvikelse över den saken och såg inga kontroversiella frågor som resultatet i Västerdalarna kunde bottna i.

Det gör däremot Per-Arne Leck, ordförande i Mockfjärds s-förening.

- Jag är helt säker på att frågan om idrottshallen var en viktig faktor till att vi tappade röster här i området, säger Per-Arne Leck. Han fortsätter:

- Som vi upplever det ville gruppen från Djurås-området förorda att idrottshallen skulle placeras där istället för i Mockfjärd. Och jag vet med bestämdhet att många här som tidigare röstat på oss bytte parti. De valde centern som tagit ställning för att hallen placeras här.

Kan det rentutav varit avgörande för att det inte blev maktskifte i kommunen?

- Nej, det är att ta i. Så avgörande tror jag inte frågan var. Men att det är det som ligger bakom våra siffror i Västerdalarna är helt klart, anser Per-Arne Leck.

Bo Lindevall tror heller inte att frågan kan ha haft en så stor betydelse.

- Våra siffror i Västerdalarna har också justerats uppåt allteftersom det färdigräknats. Så det är inte så illa där som jag först trodde på valnatten, säger Bo Lindevall.

Och när det gäller hallplaceringen anser han inte att partiet låst sig för något alternativ.

- Vi inom arbetarekommunen har inte sagt annat än att vi vill avvakta en utredning som kommunledningen beställt om var hallen ska ligga. Innan den är klar finns det inte anledning att ta ställning åt något håll, säger Bo Lindevall.

Dessutom anser han att centerns ställningstagande för en hall i Mockfjärd i mångt och mycket är en synvilla.

- Centerföreningen i Mockfjärd vill säkert ha en hall där men jag tvivlar faktiskt på att centern som helhet i kommunen är helt övertygadeom att det är det bästa. Jag ser deras agerande som ett valtaktiskt utspel, anser Bo Lindevall.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons