Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scenartister visade upp sig

Annons

- Jag är förvånad över den mycket höga kvalitet och den fina blandningen av utbud som artisterna bjöd på i Ludvika, kommenterade Mathilda Landin, Falun, ansvarig arrangör för scenskolan Dalarna.

På uppdrag av Riksteatern anordnas tolv olika finalplatser för lokala artister runt om i landet. Den 8 april sker finalen i Falun med tolv artister. Fyra nominerade från deltävlingen i Falun och fem från Ludvika.

- Ytterligare tre artister ska nomineras innan finalen, berättade Mathilda Landin. Detta kommer att ske vid ett jurysammanträde under veckan.

Här har alltså diktläsaren Björn Svensson och vissångaren Peter Bogsveen från Ludvika en liten chans att trots allt nå en finalplats. Open Jam är till för att söka nya scenkonstnärer. Det kan vara allt från husmödrar och fotbollstränare till unga akrobater eller sångare.

- Alla ska få chansen att visa upp sig och det är på de små scenerna som de stora artisterna först får visa upp sig, konstaterade Mathilda Landin.

Under söndagen skedde elva olika framträdanden på Haffas.

Av dessa stod Isak Jansson från Enviken i en klass för sig. Hans poetiska stand-up var suverän. Även kollegan Martin Tjernberg frå Älvdalen tog sig till final liksom My Rådman, Nora, Thomas Eriksson, Falun och Tina Bengtsson, Örebro.

Tinas komiska föreställning om kamraten Ulla gick hem hos såväl publik som jury.

Vinnaren i finalen i Falun kommer att framröstas av publiken. Den som får de flesta rösterna och bifallen kommer sedan att få åka på turné med Riksteatern på olika festivaler under 2006.

- Vi kommer inte att dela ut några penningpriser utan det enda som gäller är att segraren får visa upp sig, förklarade Mathilda Landin.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons