Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandinavian Wood Fiber riskerar gå i konkurs

Annons

Orsa jordägare har lämnat in en konkursansökan för Scandinavian Wood Fiber AB till Mora tingsrätt. Den andra huvudägaren, Arbustum Invest AB, har motsatt sig att företaget försätts i konkurs.

Scandinavian Wood Fiber AB, som tillverkar granulat av träpulver och polypropen, har haft en trög start och skulle behöva ytterligare ett aktieägartillskott vilket Arbustum har motsatt sig.

- Eftersom Arbustum inte var villigt att satsa några ytterligare pengar, så valde Orsa jordägare att begära företaget i konkurs för att kunna genomföra en rekonstruktion, berättar förvaltare Rune Dehlén, Orsa besparingsskog.

Arbustum Invest AB vill heller inte medverka till en konkurs och vad som händer nu vet inte Rune Dehlén.

- Jag är ingen jurist, säger han, men jag förmodar att det blir någon form av förhandling inför konkursdomaren.

Just nu är det semester vid Scandinavium Wood Fibers anläggning inom det gamla plattfabriksområdet på Born, men innan semestern gjordes en större leverans och enligt Rune Dehlén så anses materialet ha en stor framtida marknad, men som alltid så kostar det tid och pengar att marknadsföra ett nytt material.

Jordägarstämman i våras var mycket hoppfull om att få Ikea som kund. Ännu har inget avtal med möbeljätten kunnat slutas.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons