Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandbook stäms

Annons

När Scandbook gick över från treskift till tvåskift uppstod övertalighet på boktryckeriet och anställda sades upp på grund av arbetsbrist.

Enligt Grafiska fackförbundet stred uppsägningen av tre personer mot turordningsreglerna (sist in, först ut) och förhandlingar inleddes.

Parterna har haft svårt att enas i frågan och facket har nu lämnat in en stämningsansökan till AD. Skadeståndskravet är 80 000 kronor vardera till de tre uppsagda.

Om parterna inte kommer överens den här gången blir det rättegång.

- Vi har olika synsätt på saken och måste få ärendet prövat. Jag tror att vi har goda chanser att få rätt eftersom vi har lagen på vår sida, säger Håkan Olsson, ombudsman på Grafiska fackförbundet.

Tvisten har dragit ut på tiden. Pär Nilsson, Scandbooks vd, anser att företaget hållit sig till reglerna och vill inte vika på den punkten. Anledningen till avskedet var att de berörda personerna saknade den kompetens som krävdes för att den minskade organisationen skulle fungera.

- Vår åsikt är att vi har gjort rätt. Vi tar hänsyn till företaget som helhet och måste ha kompetent personal, säger Pär Nilsson.

Stefan Holst, kontaktombudsman på Scandbook, har följt turerna på företaget och tycker att ledningen gjort fel. Den lagenliga turordningslistan har frångåtts.

- Det är uppenbart. Personer som arbetat kortare tid har fått stanna kvar i stället, säger Stefan Holst.

Han menar att Scandbooks omorganisation kunnat skötas på ett bättre sätt.

- Med viss kortare utbildning hade de berörda tillägnat sig de kvalifikationer som företaget vill ha, säger Stefan Holst.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons