Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxofon i kyrkan

Annons

Vid sommarens första "Musik i sommarkväll" på torsdag kväll i Norrbärke kyrka medverkar Nils Leonardsson, Smedjebacken, på saxofon. Nils Leonardsson studerar för närvarande vid Högbergsskolan i Ludvika där han läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning ekonomi. Hans största intresse är musik och upptar en stor del av hans fritid.

Just nu spelar han tenorsaxofon i Ludvika musikkår och i Ludvika storband och dessutom i en del tillfälliga musikprojekt vid sidan om.

Nils Leonardsson har sedan 2001 varit med i samtliga uppsättningar av Ludvika-Smedjebacken sommarorkester. Som solomusiker har han spelat både vid bröllop och begravningar.

Nils Leonardsson är född och uppvuxen i Smedjebacken och där började hans musikaliska bana vid nio års ålder genom att han då började spela saxofon för smedjebacksbördige musikläraren John Andersson.

På torsdag kväll kommer Nils Leonardsson att bjuda på en timmas musik med blandad repertoar i Norrbärke kyrka. Det blir allt från "evergreens till klassisk musik" och med lite skön sommarmusik insprängt i programmet.

För den i programmet ingående andakten svarar kyrkoherde emeritus Jörgen Dicander och sommarvikarierande yrkomusikern Elisabeth Rünell.

Kollekten som upptas vid sommarkvällsmusiken går till den kyrkomusikaliska verksamheten i församlingen.

Mer läsning

Annons