Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxdalsborna tänker inte låta hotet mot skolan vänta

Annons

Den 28 augusti hålls ett stort möte i Saxdalens Folkets hus dit allmänheten är välkomna för att diskutera med kommunens politiker.

Alla partier har anmält sina representanter;

Bengt Andersson, m, Irene Gammer, m, Mauritz Bropetters, c, Britt Marinder, s, Maria Pettersson, s, Roger Stål, s, Ulla-Britt Mikaelsson, s, Warren Willey, mp, Kjell Carrander, fp, Kurt Josefsson, bop, Carl-David Dahlman, kd och Per Ragnar Fredriksson, v.

Lars Johansson som är en av arrangörerna säger att skolfrågan i Saxdalen är för viktig för samhället för att avgöras i nämnden efter valet.

- Stänger man en skola så påverkar det hela samhället. Byskolorna påverkar direkt en bygds hela framtid och utvecklingsmöjligheter. Glesbygdsverket har i en rapport visat att folkomflyttningen vänt och att människor vll bosätta sig i tätortsnära glesbygd.

- Under sommaren har ett par barnfamiljer flyttat till byn. Stänger man skolan så hotar det byn. Jag själv flyttade till Saxdalen för ett par år sedan men det hade vi aldrig gjort om det inte funnits en skola, säger Lars Johansson som hoppas att mötet blir välbesökt.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons