Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxdalens Manskör i Norge

Annons

Saxdalens Manskör har tillbringat helgen i Norge, inbjuden av Trysils kommun. Detta för att vara med i firandet av unionsupplösningen 1905.

Från Sverige kom också Kils musikkår och Malungs Spelmans för att ytterligare förstärka intrycket av förbrödring.

- Ett ögonblick trodde jag på svårt manfall i kören och det var inför den tre kilometer långa gränsmarschen från Stötens camping i Sverige och över gränsen till Stöa, men alla klarade den pärsen och vi kunde genomföra vår dela av jubileumsprogrammet till belåtenhet, summerar dirigenten Roger Broberg den annorlunda upplevelsen för kören.

Cirka 400 personer gick med i marschen varefter man framförde ett program vid Stöa kanal. Här passade man på att marknadsföra sin egen hemkommun genom att, tillsammans med värdkören, framföra den gamla Solskenslåten med Karl-Erik Forsslunds text. Då heter den Kullerullvisan.

Trots regnvädret fick framträdandet fint mottagande och programmet avslutades med respektive nationalsång.

Vid den festmiddag som senare följde passade kören också på att bjuda på spontanunderhållning, en aptitretare för söndagens program som utgjorde av körens slitstarka sångspel Helgdagskväll vid timmerkojan. Då var spelplats Lutnäs. Än en gång fick man kvitto på den stora popularitet Dan Andersson har på andra sidan gränsen, ett konstaterande som Roger Broberg och hans korister kunde göra redan vid sitt förra bejublade besök i Trysil i september i fjol, ett besök som ledde till en inbjudan till det evenemang som kören nu deltog i och som gav mycket fin reklam för Ludvika.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons