Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt lite värde på vår svenska kultur

Annons

Enligt de flesta politiker skall det mångkulturella vara en tillgång för det svenska samhället. På vilket sätt det är en tillgång har mig veterligt aldrig riktigt förklarats, men bra ska det vara.

Att införa nya kulturer i samhällen, som exempelvis det svenska, måste vara den mest genomgripande förändring som ett samhälle kan utsättas för.

Med det mångkulturella samhället följer också nya religioner och där ska det svenska folket naturligtvis lära sig att vara tolerant mot i de flesta fall mycket intoleranta religioner.

Svensk kultur och svenska traditioner är tydligen inte längre värda att kämpa för och har hos våra politiker inget större värde.

Sverige har till dags dato haft ett mångkulturellt samhälle i många år. Detta har inte påverkat vårt samhälle på ett positivt sätt.

Vad är det för bra med Rosengård, Tensta, Rinkeby, bara för att nämna de mest kända bostadsområdena där bidragsberoendet är en gemensam nämnare.

Fler och fler kommuner kommer att få sitt Rosengård, så även Borlänge.

Enligt professor Bo Södersten är nettokostnaderna för det mångkulturella samhället minst femtio miljarder per år. Enligt andra bedömare ligger kostnaden i ett intervall mellan 50 och 250 miljarder. (landstingens samlade underskott är cirka fem miljarder)

Det mest mångkulturella samhället är enligt mångas uppfattning USA. Det som skiljer USA från Sverige är att där får de mångkulturella samhällena klara sig själva, utan bidrag från amerikanska staten.

Om det svenska samhället ska kunna överleva måste en återgång ske till den traditionella invandringen där invandrare kom hit till arbeten och där invandringen gav ett rejält plus i statskassan.

Sverige har inte längre råd att ha den mest generösa flyktingpolitiken. Sverige måste med andra ord få en flyktingpolitik som är i samklang med de ekonomiska förutsättningarna och där den egna befolkningen måste ha högsta prioritet.

Naturligtvis ska vi ta emot de flyktingar som har asylskäl men där antalet regleras genom Genevekonventionen och FN:s flyktingkvotering.

Dessa åtaganden är på sin höjd 2 000 tusen flyktingar per år. Den siffran kan vi generöst fördubbla.

Kjell G Forslund

Mer läsning

Annons