Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt fast fortkörarna

Annons

Jag och min familj bor sedan drygt ett år alldeles intill riksvägen. Vi var mycket väl medvetna om vad vi gav oss in på när vi köpte huset. Det var billigt men vi visste också att Vägverket skulle bygga nya RV50 inom några år.

Strax före Coop Tallen är hastighetsbegränsningen 70 vilket gäller ända fram till första korsningen före gruvan där det blir 50. Men det är ytterst sällan någon håller hastighetsbegränsningen. Hastigheten ligger på +80 och däröver. Långtradare, som bussar, motorcyklar och personbilar alla kör de i 90-120 kilometer i timmen.

Det är visserligen inte många år kvar tills nya vägen blir klar, men under den tiden hinner mycket hända och det jag efterlyser är att folk ska köra i 70 km/h och inte mer. Om alla höll hastighetsbegränsningen skulle både buller, avgaser och olycksrisken minska.

Varför görs det aldrig hastighetskontroller på den aktuella vägsträckan?

Slutligen också en fråga till Vägverket varför man inte kan skylta bättre? Efter dödsolyckan vid Pilbovägen sattes upp skyltar "vänstersväng förbjuden" men det underlättar inte för alla som ska köra ut på/korsa riksvägen. Det är fortfarande lika farligt.

ESBJÖRN JOHANSSON

Mer läsning

Annons