Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsningen fortsätter

Annons

I samband med den välbesökta fiskestämman fick Torris Lars Larsson ta emot en födelsedagspresent.

Han sitter fortfarande kvar i styrelsen och har varit med sedan 1960-talet. Kent Brandt, som kom med i styrelsen 1981 och som var ordförande från 1984 fram till förra året, då han hoppade av efter fiskestämman, fick också en gåva för sina år i styrelsen. Det var nuvarande orföranden Cristina Jos-Andersson som överlämnade gåvorna.

En längre diskussion förekom om vilka mått fiskarna skulle ha i bland annat Västerdalälven. Där fanns det tre förslag. Ett om ett minimimått på 25 centimeter och ett annat på 30 och ett tredje på 35 centimeter, som man haft de senaste två åren. Beslutet blev att man skall fortsätta med minimimåttet 35 centimeter.

Det var Kent Brandt som framförde förslaget och det blev också en stor uppslutning kring det då stämman beslutade.

Stämman beslutade också att fiskeförbudet i Gårdån mellan järnvägsbron och hängbron ska fortsätta ytterligare ett år. Därefter ska en utvärdering göras.

Det beslutades också att fiskeförbudet i övre delen av forsen i Västerdalälven i Malungsfors ska stå fast i ett år, samt att undersökningar av fiskebeståndet på denna sträcka ska göras under året.

Stämman antog nya tillsyningsmän. De som blir nya i den funktionen är Henrik Jansson, Torbjörn Toresson, Rolf Holmberg, Mattias Pakkanen, Mikael Åslund, Daniel Åslund, Sven Eriksson, Magnus Hermansson, Patrik Pettersson, Jonas Larsson och Joakim Persson.

Vidare beslutade fiskestämman att priserna på fiskekorten ska vara oförändrade under det kommande året.

Även en fiskevårdsplan antogs. Man kommer att sätta ut öring, regnbåge och röding i många vattendrag. Bland annat kommer tvåsomrig öring för 40 000 kronor att sättas ut i Västerdalälven, liksom regnbåge i Mörttjärn för 55 000 kronor och i Jängtjärn för 31 500 kronor.

Sammanlagt kommer fisk för cirka 215 000 kronor att sättas ut.

Det blev en mindre diskussion om just put-and-takefisket i bland annat Mörttjärn. Här fanns ett förslag om att man skulle minska satsningarna.

Men fiskestämman beslutade att man ska fortsätta som tidigare, även om intäkterna har sjunkit drastiskt det senaste året. En deltagare menade att eftersom det är handikappvänligt har man råd att ha sådant fiske i Mörttjärn för pensionärer och handikappade.

Det blev också ett tydligt beslut av fiskestämman om en fortsättning.

Vid fiskestämman omvaldes följande för en tid av två år. Torris Lars Larsson, Astor Eriksson, Gunnar Lindgren och Leif Johanesson. Håkan Halleson hade avböjt omval och i stället nyvaldes Stig-Arne Björklund. Kvarstående i styrelsen är Christina Jos-Andersson, Jonas Larsson och John Danielsson. På en tidigare vakant plats invaldes Mattias Pakkanen.

Den sistnämnde ska fungera som kassör och Christina Jos-Andersson fortsätter som ordförande i den annars mansdominerade fiskestyrelsen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons