Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på sportaffär

Annons

I åtta år har Fredrik Anger haft planer på att öppna en sportbutik i Hedemora. Men av olika anledningar har det inte blivit av.

- Det här blir tredje gången gillt, säger han.

Tillsammans med Eric Andersson, fotbollskollegan i IFK Hedemora, där också Fredrik Anger är aktiv, och systern Sofia Anger-Hyttinen har projektet dragits igång.

Den 1 oktober flyttar apoteket till lokaler i Tjädern-huset. Då börjar fastighetsägaren Stig Hjalmarsson att bygga om den 220 kvadratmeter stora apotekslokalen till sportaffär. Ombyggnaden ska vara klar i slutet av månaden.

- Tanken är att vi ska etablera en fullsorterad sportaffär med inriktning bland annat mot skidor på vintern och mot fotboll på våren och sommaren, säger Fredrik Anger som själv i yngre år var en framgångsrik skidåkare.

Den tiden i idrottslivet gav många kontakter bland de aktiva skidåkarna, något som nu kommer väl till pass. Numera är det fotboll i division fem som gäller.

- Under oktober hoppas vi att dygnet ska ha mer än 24 timmar. Då är det mycket jobb som ska genomföras, säger Fredrik Anger, som blir ensam ägare. Butiken blir inte blir ansluten till någon affärskedja.

- Detta innebär att vi själv kan styra utbud och sortiment. Vi behöver inte vara uppbundna av olika villkor och avtal. Det känns bra. Nu ser vi fram vi fram emot en ombyggnad av Åsgatan. Trafik i en lugnare tempo tror jag blir inbjudande både för bilister och fotgängare. Centrum blir mer inbjudande, säger Fredrik Anger.

Fastighetsägaren Stig Hjalmarsson har under flera år haft kontakt med Fredrik Anger och diskuterat olika affärsplanerna.

- Vi behöver ett bredare affärsutbud i Hedemora, säger han. Det stimulerar att handla i kommunen.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons