Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på sommar vid Storänget

Annons

Storänget i Nås tillhör Dalarnas klassiska platser för midsommarfirandet. Nås idrottsförening har genom åren lyckats förena tradition och förnyelse och därmed åstadkommit en festlighet som samlat publik över generationsgränserna.

Dagens firande inleds tidigt på eftermiddagen genom att spelmanslaget tar Storängsbruden och älven till hjälp för att komma till den natursköna festplatsen, där midsommarstången ska resas och sommaren dansas in.

Eftermidagspasset avslutas med en byakamp för femmannalag.

På kvällen bjuds både på discodans, logdans och ett par uppträdanden.

- En klassisk midsommarkväll på Storänget, menar Susanna Holtmoen i festkommittén.

Festkommittén har fem medlemmar och de jobbar hårt för att bidra till nöjesutbudet i Västerdalarna. De vill både förnya och slå vakt om parkens klassiska utbud. Den här sommaren blir det fyra stora arrangemang på Storänget, midsommarfesten inräknad.

- Nostalgikvällen för alla 60-talsälskare den 6 juli är ett arrangemang vi fått på köpet, berättar Pär Grönlund.

Det är gänget bakom The Sixties on floor som bett att få komma till Nås med sin 60-talsshow.

En av männen bakom showen, Björn Thelin i Spotniks, blev så tagen av att återse Storänget i samband med i tv-programmet om landets folkparker att han också rent fysiskt ville återvända till Nåsparken.

Den 30 juli är det dags för jubileum i Nås. I år är det nämligen 60 år sedan det första Storängsfesten arrangerades. Nu hoppas medlemmarna i festkommittén att det blir många byar ställer upp med vagnar i det traditionsstarka karnevalståget mellan Svedens gård till Storänget.

- Det vore kul om vi kunde slå ett rekord nu när vi fått veta att vi firar jubileum, menar Anna-Maria Grönlund.

Sommaren på Storänget avslutas den 27 augusti då det blir en after racefest i Nås. Det är motorklubben SHRA i Vansbro som efter tävlandet i Marie Memorial på flygfältet i Järna avslutar med en samling i Nås.

Fyra attraktiva kvällsprogram ska således locka ungdomar till parken. Arrangörerna jobbar under tuffa ekonomiska betingelser.

- Vi vill ställa upp för ungdomen och ge dem en plats att roa sig på under ordnade former. Jag hoppas att de uppskattar vårt erbjudande och möter upp till Storänget, säger de tre festarrangörerna.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons