Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på e-böcker

Annons

Biblioteket i Säter erbjuder e-böcker från två distributörer, eLib och e-biblioteket. Ett visst utbud av e-böcker är ett komplement till vanlig böcker och annat som biblioteket erbjuder.

Alla kan välja bland utbudet av e-böcker och ladda hem boken via internet till din dator. Laddas boken hem till en liten handdator går det även att ha boken med sig i fickan.

En förutsättning för att kunna låna en e-bok är lånekortet från biblioteket i Säter. Boken kan inte dras ut på papper och kopieras. Lånetiden är 28 dagar. När tiden gått ut har du heller inte boken kvar.

En viktig del i satsningen på e-böcker för biblioteket i Säter är samarbetet med Vuxenutbildningen. Samarbetet har växt fram inom ramen för infrastrukturpengar för vuxnas lärande.

- Detta är en fin möjlighet för studerande på olika nivåer. Boken är aldrig utlånad när du behöver den, säger Anita Johansson, rektor vid Vuxenutbildningen i Säter.

I biblioteket i Säter finns två datorer speciellt för vuxenstuderande. De som vill använda datorerna bokar dem och kan sitta i biblioteket och jobba och ha tillgång till databaser och e-böcker.

- Vi håller på att bygga upp ett studietorg i biblioteket, berättar Barbro Nordén Harbeck.

När det gäller kostnaden blir det en avvägning då biblioteket betalar efter antalet lån. Det är en förutsättning för att författarna också ska få betalt för sina böcker.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons