Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på ungdomarna

Annons

I Ludvika jagar arbetsförmedlingen de äldre arbetslösa arbetarna med blåslampa. De ska ut i arbete, trots att det inte finns några arbeten. Därför får de gå med a-kassa i olika praktikarbeten eller tvingas ut i den förödmjukande aktivitetsgarantin. Pensionsåldern borde vid det här laget vara högst 60 år. Det är en ren skandal att pensionsåldern år 2006 är 65 år. Man borde åtminstone kunna ge pension av arbetsmarknadsskäl till dem som är 60 år eller äldre.

Det är mycket viktigare att ge ungdomarna jobb. Det är ungdomsarbetslösheten som är allvarlig, inte arbetslösheten i gruppen 55+.

Här i Lyngdal får ungdomarna jobb. Det är inte bara ungdomarna som mår bra av att få jobb. Även vi äldre arbetare mår bra av att få arbeta med ungdomar. Jag jobbar dagligen tillsammans med två långa stiliga pojkar. De är 22 år och de gillar mig verkligen. Jag smittas av deras ungdomliga entusiasm och jag tycker om guttarna. Det där pratet om att det ska bli arbetskraftsbrist är så löjligt att det inte ens är värt att kommentera. Vi måste i stället satsa på ungdomarna, våra svenska ungdomar vår framtid. Tänk om Ludvikas ungdomar fick det lika bra som Lyngdals ungdomar. Det var nog rena drömmen för våra ungdomar.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons