Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säters kommun förtydligar beslut om porrfria hotell

Annons

Frågan om kommunen enbart ska boka hotell med porrfritt utbud på tv-kanalerna, kommer upp till kommunfullmäktige än en gång. Beslutet överklagades av Erik Hebert som driver Bispbergs herrgård.

Hebert ifrågasatte att det i beslutet hänvisades till ROKS lista, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. På den listan finns bara ett fåtal hotell och det på orter med minst 40 000 invånare, framförde Hebert.

I veckan tog kommunstyrelsens arbetsutskott upp frågan och antog ett förslag till nytt beslut som är tydligare och samtidigt är ett svar till länsrätten på Heberts överklagan.

En ny skrivning föreslås där det i ett resereglemente fastställs att kommunens personal och förtroendevalda, som i tjänst eller uppdrag bokar rum på hotell/pensionat, om möjlighet ska boka rum där utbudet på tv-kanalerna är porrfritt.

Någon hänvisning till ROKS lista eller annan lista finns inte.

Den som bokar får från fall till fall ta reda på om hotellen har porrfritt utbud eller ej. Dessutom föreslår man att kommunen begär att Dalarnas kommunförbund tillämpar samma policy som Säters kommun.

Frågan om porrfria hotell har sin upprinnelse i en motion till kommunfullmäktige från Monica Igelberg (v).

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons