Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säterjäntan var orolig för att slå näsan i asfalten

Annons

Under den gångna helgen har triathlonyra rått i Säter. Intresset för tävlingarna har varit stort.

- I fredags då tävlingen Utmaningen hölls, hade vi ungefär 500 till 600 besökare, säger Patrik Hjalmarsson, organisationssekreterare.

På lördagen tog SM-tävlingarna i sprint över och vädret var ostadigt. Kvart i tolv, under damernas individuella tävling, kom en störtskur och folk sökte skyl bäst de kunde.

Några minuter senare sprack molntäcket upp och lagom till herrarnas start sken solen. Åskådarna hade vid det här laget tagit av sig regnkläderna och tittade ut mot Ljustern där triathleterna forsade fram i vattnet.

- Jag är glad över att SM-tävlingarna har genomförts utan komplikationer, säger Patrik Hjalmarsson, som också gläder sig över att Falu SS vann gårdagens herrstafett.

Årets Säterjänta, Antonia Martinsson, fanns på plats under lördagens tävlingar. Hon var kranskulla och väntade spänt på att segrarna skulle skymta längst upp på målrakan.

- Jag är rädd för att jag ska göra fel eller snubbla, man vill inte stagedajva med näsan före i asfalten, sade hon.

Det var hennes mor som såg till att Antonia kandiderade till årets Säterjänta och detta helt utan Antonias vetskap. Och döm om hennes förvåning när hon fick veta att hon utsetts till årets Säterjänta.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons